Mekaniikkasuunnittelu yrityksille ja yksityisille

Mekaniikkasuunnittelu ja prototyyppien valmistus kaikentyyppisille asiakkaille, yksityisistä henkilöistä isoihin yrityksiin ja pienistä parin tunnin töistä aina isoihin vuosia kestäviin projekteihin.  Kotimainen suunnittelutoimisto Bestdan Oy suunnittelee ja toteuttaa laadukkaita mekaniikkaratkaisuita asiakkaidensa tarpeisiin.

Mekaniikkasuunnittelu - Kysy lisää >>

Mekaniikkasuunnittelu tulee tarpeelliseksi miltei minkä tahansa tuotteen tai tuoteparannuksen yhteydessä. Karkeasti puolet Bestdanin toimeksiannoista liittyy teollisuuden tuotantolaitteisiin tai apuvälineisiin ja puolet on sarjavalmistettaviin laitteisiin liittyvää suunnittelua.

Hyvin tehty mekaniikkasuunnittelu on sijoitus, mikä maksaa itsensä takaisin asiakkaalle moninkertaisesti elinkaarensa aikana. Tuotesuunnittelu ja mekaniikkasuunnittelu vaikuttavat toimivuuden lisäksi olennaisesti valmistuskuluihin. Hyvin suunnitellulla tuotteella on sitä kautta yleensä myös pidempi elinkaari.

Mekaniikkasuunnittelun vaiheet

1. Vaatimusten määrittely, ”speksit” siitä, mitä ominaisuuksia tuotteelta halutaan
2. Ideointi ja konseptointi, käydään läpi toteutusmahdollisuuksia ja valitaan toteutuskelpoisimmat
3. Varsinainen mekaniikkasuunnittelu: 3D-mallinnus, lujuuslaskut, työpiirustukset ja muu valmistusdata
4. Koekappaleet, testaus ja suunnitelmien parantelu tulosten pohjalta
5. Tuotannon ylösajo, tuotteen lanseeraus
6. Elinkaaren hallinta mm. parannukset ja niihin liittyvä suunnitteludatan ylläpito

Tässä muutama esimerkki suunnittelemistamme tuotteista:

Mekaniikkasuunnittelu ja tuotekehitys ovat Bestdanin alaa. Esimerkiksi, jos haluat tuottaa prototyypin, se onnistuu insinööritoimistomme avulla. Mekaniikkasuunnittelun avulla tuotteesta tulee toimiva. Mekaniikkasuunnittelu auttaa myös löytämään parhaat keinot tuotteen valmistukseen. Mekaniikkasuunnittelu ja prototyyppien valmistus onnistuu, kun asialla on osaavia asiantuntijoita. Mekaniikkasuunnittelu on hyvin tarpeellinen osa jokaista rakennusprojektia. Mekaniikkasuunnittelun avulla voidaan vähentää tuotteessa olevia ongelmia.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme >>

Mekaniikkasuunnittelu palveluna

Ydintoimintaamme on mekaniikkasuunnittelu kokonaisvaltaisena palveluna eli ideasta toteutukseen. Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaat ja kustannustehokkaat ratkaisut oli kyseessä sitten piensarjatuotanto, tuotekehitysprojekti tai prototyyppien valmistus. Teemme alusta alkaen tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa, jotta pystymme paremmin mukautumaan asiakkaamme tarpeisiin, työ sujuu mahdollisimman jouhevasti ja projektin mahdolliset haasteet ratkeavat jo ennen työn aloittamista. Käytämme vain nykyaikaisimpia ja parhaaksi toteamiamme työkaluja.

Mekaniikkasuunnittelu tarkoittaa siis laite- ja konesuunnittelua, lujuuslaskentaa ja valmistustekniikkaa. Bestdanilla työskentelee 12 mekaniikkasuunnittelijaa, jotka taitavat kaikki yleisimmät valmistustekniikat sekä osaavat tarvittaessa myös itse valmistaa suunnitelmistaan prototyypit. Laaja valmistustekniikoiden tuntemus sekä koneistustaidot takaavat kustannustehokkaan ja toimivan lopputuloksen.

Tuotteen ulkoasun suunnittelussa on usein mukana muotoilija, mutta mekaniikkasuunnittelijan tehtävänä on sovittaa muodot valmistustekniikan ja toiminnallisuuden ehdoin. Usein mekaniikkasuunnittelussa tarvitaan myös muiden alojen asiantuntijoita, kuten elektroniikkasuunnittelija.

Nykyaikaiset valmistustekniikat

Meille Bestdanissa laadukas mekaniikkasuunnittelu merkitsee sitä, että meillä on käytössämme parhaat ammattilaiset, nykyaikaiset valmistustekniikat ja työmme jälki on laadukasta. On tärkeää, että tuotekehityksessä ja suunnittelussa huomioidaan laajasti eri osa-alueet, jotta kokonaisuus toimii. Työstämme metallia ja muovia, sekä tarvittaessa puuta, lasia, keramiikkaa ja kiviainesta.

Valmistustekniikat:

  • Koneistus
  • Ohutlevy
  • Ruiskuvalu
  • Painevalu
  • Rotaatiovalu
  • Puhallusmuovaus
  • Tyhjiömuovaus
  • Profiilisuunnittelu
  • 3D-tulostus

Meille on vuosien varrella syntynyt laaja yhteistyöverkosto, jonka ansiosta pystymme tarjoamaan projekteihin mekaniikkasuunnittelun lisäksi myös elektroniikkasuunnittelun, muotoilun sekä osien massavalmistuksen ja tuotannon. Meillä on myös kokemusta ja osaamista viedä tuote ideasta aina markkinoille asti. Olemme esimerkiksi itse luoneet kotieläinmarkkinoille sähkötyökalun, jota on myyty yli 26 maahan.

Tarkka mekaniikkasuunnittelu Bestdanilta

Bestdan Oy on ketterä suomalainen suunnittelutoimisto, joka toteuttaa toimivia mekaniikkaratkaisuja vuosikymmenten kokemuksella. Erikoisalaamme ovat mekaniikkasuunnittelu, tuotekehitys ja prototyyppien valmistus. Meillä on loistava protopaja, joka varmistaa työmme jouhevuuden. Toimipaikkamme sijaitsee Vantaalla, mutta asiakkaita meillä on ympäri Suomea.

Meille tärkeintä ovat laadukas ja joustava mekaniikkasuunnittelu, hyvä palvelu ja tyytyväiset asiakkaat. Lupaamme asiakkaillemme vaivatonta ja rentoa yhteistyötä, ja vaalimme pitkiä asiakassuhteita. Toimimme joustavasti asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja vältämme turhaa byrokratiaa. Pyrimme myös aina siihen, että sama suunnittelija vastaa projektista koko asiakassuhteen ajan.

Mekaniikkasuunnittelu - Ota yhteyttä >>

Mekaniikkasuunnittelu on hyödyllinen toimenpide, esimerkiksi lääketieteellisten laitteiden kehityksessä.